realdogsdontbark

Alla inlägg under mars 2010

Av realdogsdontbark - 17 mars 2010 17:46

Jag har tenta nästa vecka och dagarna går åt till att plugga.

Idag blev jag så inspirerad av solen att jag invigde balkongen för i år. Satt där å läste tills solen försvann. Givetvis fick jag sällskap. Moja tyckte de va riktigt skönt ute och låg kvar en stund efter att jag gett upp. Wili däremot låg och skakade och verkade inte tycka att det var fullt så varmt som Moja gjorde. Undrar om det kan ha att göra med att Mojas späcklager isolerar..?

Hur som helst så var han ändå tvungen att ligga kvar, alla andra var ju ute. Kan inte riskera att missa nåt.

    

- Du har glömt lite snö här matte!

Av realdogsdontbark - 16 mars 2010 22:09

Morgonen började som den gjort i flera dagarn nu, med solande.

      


Sen tog vi en sväng på träsket, nya favoriten :)

Moja lös och Wili i koppel. Lovade att han skulle få springa av sig på em så det var bara till att traska dit igen efter några timmar.Denna gång i långlina. Han var glad.

På vägen hem stötte vi på två polacker (?) och den ena satte sig på huk och ville prata med hundarna. Wili rusade fram, viftade på knorren och blev överlycklig att någon ville prata med honom. Polacken pratade med honom på polska och efter ett tag tyckte jag att de räckte. Började att gå men polackerna gick en bit bakom och pratade. Wili ville vara mer social och kunde inte gå vanligt utan skulle kolla va de gjorde. Han gick konstant och skulle vända sig om, nååågot irriterande. Männen skrattade och då blev de ännu värre...Brukar lyssna när jag säger att nu räcker det men dom var ju så spännande så han lyckades bara inte skärpa till sig. Så där gick jag och släpade en hund med två polacker skrattandes bakom.

Tur man kan roa någon...


Igår bjöds det på tårta och i dag fick busarna smaka lite grädde.

        


Av realdogsdontbark - 15 mars 2010 18:03

Mojas motto hänger och dinglar i ett träd längst med träsket.

 

Må gott.

Hon gör så gott hon kan för att leva efter sitt motto.

I fm sa hon att hon mår bättre av att stanna i soffan än att gå ut å gå.

     

Nu trodde jag inte riktigt att det var helt sant så efter en stunds protesterande så fick jag med henne ut ändå.

Hade tänkt att gå runt träsket men ångrade mig och gick PÅ träsket iställe .

Eftersom Moja inte var så motiverad så släppte jag henne en stund. Då blev det lite mer fart på de små bena. Wili fick dubbelt så långt koppel så han kunde springa lite.

            

- Kom nu matte så går vi hem!


Hittade ett till budskap hängandes i ett träd. Wili var övertygad att det var riktat speciellt till honom. Han har fått lite storhetsvansinne efter lördagens vinst...

  


Väl hemma igen tyckte Wili det var dax att stoppa i sig lite av frukosten. Eftersom han äter sååååå långsamt så ställer jag skålen där jag är för att inte fröken fetknopp ska tjuva. Trots det så tjatade hon om sitt motto igen...

 

- De e ju så lite kvar. Bara en då?


  

- Om jag lägger mig ner då? Se va duktig jag är. Nu måste du väl ändå säga varsågo. Snålmatte ...

Av realdogsdontbark - 14 mars 2010 19:35

I fm var vi åter på plats i skogen för en prommis i solen.

Gick i en timme. Moja tyckte de va lite kallt om tassarna och behövde lite uppmuntran och motivation innan hon kom igång.

Wili var nyfiken som vanligt och hittade en grop där någon hade ätit köttfärssås och spagetti. Tänk vilken tur man kan ha ibland. Han var dessutom hungrig då han hoppat över frukosten (som vanligt). Efter en stund fick han ännu en lyckoträff, bajs på vägen. Mumma!


Fick några fler kort av Ola från igår.            

Det är inte varje dag som man blir omskriven i tidningen heller ;)

  http://www.nsd.se/nyheter/boden/artikel.aspx?ArticleId=5241299



Av realdogsdontbark - 13 mars 2010 14:39

Utställningsdax.

Jag hittade utställningen samma dag som anmälan gick ut. Här ska tränas lite tänkte jag. Wili är inne i en fas i livet då det är lite svårt att koncentrera sig inne i ringen. Flyttar jag en tass så flyttar han en annan osv. Så jag åkte till Bodens travbana för att bara ta det lugnt och skippa alla krav.

Vi parkerade i ett hörn jämte en jätte hund. Han hjälpte till att tvätta Wili (läs dreggla ner) och Wili tyckte det var mysigt med lite pyssel. Efter en stund kom Ola och vi satt å tjöta basenji å drack kaffe.

Det dröjde rätt länge innan det var vår tur. Värmde upp lite och så in i (godis)ringen. Wili skötte sig mkt bättre än förväntat. Stod stilla och koncentrerat både på bordet och på golvet. Fick bra kritik och domaren sa efteråt att han var väldigt fin och hade alla kvalitéer men att han fortfarande var ung och lite luftig som hon uttryckte de, spinkig skulle jag säga ;)

Då var det bara att vänta på finalen. Trodde ändå inte att jag hade någo chans eftersom hon tyckte att han var lite ung. Så vi gick in i ringen återigen för att träna. Wili skötte sig återigen utmärkt. Jag med:) Hade full fokus på domaren och lyckades tajma bra. Han sprang också fint, drog på bra.

Efter ett tag så började hon placera hundarna och när hon sa att vi skulle springa en gång till så var det bara jag och en till kvar. Blev förvånad för det hade jag inte fattat. Sprang ett varv och blev placerad som BIS!

Snacka om lyckad träningsdag :)) Lite tröst för att missa Cruft.

Fick dessutom bra priser. En jacka (i xxl, bortskänkes till fotografen), hundmat och gratis veterinärvård i ett år. Tackar.

Sen var det pressdax...Lät nog lite dryg när jag sa att jag bara var där och tränade. hehe. Får se om vi fastnar i tidningen.

Tack så mkt till Ola som höll oss sällskap hela tiden, tog kort och filmade.

  Moja var med som sällskap  

Wilis nya kompis

Uppvärmning

       

           

Av realdogsdontbark - 12 mars 2010 19:44

Efter att ha tagit en sväng till flygplatsen på morgonen så styrde jag bilen mot Lule city. Det är alltid kul att gå där man inte brukar vara, de tycker doggsen med. Vädret var strålande. Varmt i solen och vindstilla (!).

    

Vi hittade en jätte mysig stig som gick längst med vattnet (nu isen).

 

Wili spanade på alla som var ute och motionerade

  

Moja var inte sämre hon

  

Som vanligt när man går där man inte brukar va så var det MKT sniffande å kissande

   

Det var alldeles fullt av folk på isvägarna. De gick, grillade, solade, åkte skidor, skrillor å skoter. Rena motorvägen!

Av realdogsdontbark - 11 mars 2010 19:08


Idag var det besök hos veterinären som stod på schemat. Mojas böld skulle undersökas. Hon kom in, han klämde på den och poff så sprack den. Det var bara blod, inget var. Vet trodde att hon stuckit sig på något. På med lite salva (som slickades bort på väg hem), pröjsa och så var det klart.


Denna vecka är det Cruft. Tyvär har jag inte råd att åka dit och om det tog emot att inse. Satsar på WS istället och hoppas på att kunna krångla mig dit i sommar. Stuga är iaf bokad :)


Av realdogsdontbark - 10 mars 2010 17:21

Nu har vårkläderna kommit fram. Ännu ett steg mot sommaren.

      

Idag hittade jag en knöl mellan Mojs trampdynor. Den har varit där ett tag men nu har den blivit större. Hon tyckte de va mindre kul när jag klämde på den så det var bara att slå en pling till herr veterinären. Imorron ska vi dit. På senaste har det inte varit Mojas lycko dar. Först allergi och nu bulle på tån.

Som lite tröst så gick vi till godisaffären (läs hundaffären) och köpte lite smågodis.

Wili vill att jag lägger upp bilder på hans favvoplatser.

    Han har hittat sin plats i den nya fotöljen. Perfekt när det är trångt i soffan.  

Ligger man på soffans ryggstöd så kan man både sola och spana samtidigt. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards