realdogsdontbark

Alla inlägg den 12 september 2010

Av realdogsdontbark - 12 september 2010 20:09

Hade ställt in mig på om möjligt sämre väder idag än igår. Byxor, regnkläder mm var nedpackat. Lyckligtvis behövdes det aldrig plockas upp. Kom lite,lite stänk några ggr men knappt så man blev blöt.

Det var fler basenjis anmälda idag än i går. Domaren var noggrann och anmärkte bla på för breda kinder så jag trodde Wili skulle åka ut med en gång. Men efter att han kom upp på bordet och domaren började sin granskning (från bordet) så förstod jag att han föll henne på läppen. Vann unghundsklassen med ck (3st med). Ja,ja tänkte jag det var ju roligt och trodde att vårt flyt tog slut igår. Men icke. Wili gick hela vägen i bästa hane och vann!! Cert och cacib. Super kul så klart!

Sen fick jag hoppa in och visa Frida till andra bästa tik innan det var dax för bir och bim. Återigen stod det mellan två unghundar. Vi fick verkligen kämpa och domaren tyckte det var svårt sa hon men bestämde sig till slut för att ta fram Wili!! Bir igen alltså!

      

Hade inte tid att fira för in i ringen igen för uppfödargrupp. Nybörjare som vi var så gjorde vi lite på känn och det gick bra. Hp och finalplats.

Nu var det bara till att vänta på finalerna.

Först var det uppfödargruppen. Vi ändrade hur vi skulle stå minst 10 ggr innan vi bestämde oss. Jag sprang för fort i ringen (typiskt) och på ett ställe i ringen luktade det illa och hundarna ville inte för sina liv stå stilla. Vi blev ändå utplockade bland de 7 bästa (av 18 grupper) men sen avtackade. Kul var det iaf! Kanske att vi behöver öva lite inför nästa gång ;)

  

Sen var det grupp finalen. Wili skötte sig bättre och bättre och domaren tittade mkt på honom. Det kändes som att skulle vi ta en placering någon gång så skulle det bli idag. Och det blev det, 3a i grupp 5!! Wiiiihoooo!!!! Där satt den. Direkt när jag kom ut ur ringen så försvann all energi. Det tar på krafterna att springa många vänstervarv, vara fokuserad och inte äta på hela dan...Som tur var var morsan å farsan där så pappa körde min bil till Varberg och jag åkte med mamma.

  De 5 placerade i gruppen.  

Vilken helg! Bästa jag haft. Och vilken avslutning på utomhussäsongen!

Jag är supernöjd med Wili som skött sig bra hela helgen och bara blev mer och mer taggad. Att han dessutom har sprungit som sjutton var verkligen en surprise. Man kan lugnt konstatera att det varit en basenjihelg. Idag blev alla basenjis som deltog i finalerna placerade, utom uppfödargruppen (men ändå utplockade)! Likadant igår.

Tack till alla gratulationer vid ringen och på nätet. Ni är snälla:)

Helgens skörd.  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards