realdogsdontbark

Direktlänk till inlägg 8 november 2010

Växjö Int

Av realdogsdontbark - 8 november 2010 11:23

I lördags kväll ställde jag två väckarklockor för att vara på den säkra sidan. Av erfarenhet som jag fick när jag skulle till Sofiero så vet jag att alarmet i min mob inte är att lita på. Därför hade jag laddat ner ett nytt och testat det innan + alarmet på datorn som jag ställde in. TROTS detta vaknade jag kl 06.55, 25 min efter att jag skulle åkt till Växjö. Det första jag gjorde var att räkna ut om jag skulle hinna och efter 17 min satt jag i bilen. Jag var ändå inte speciellt stressad utan kom i god tid och hittade den lilla hall som vi skulle vara i.

Wili fyllde 2 år i veckan och detta var första utställningen som han kunde ta sitt championat. Jag hade verkligen 0 förväntningar för jag tycker han är en spink och när han tramsade i öppenklassen (han tyckte Kjell som stod framför luktade väldigt gott...) så trodde jag ännu mer att han skulle åka ut. Fel hade jag och han vann med ck.

    

 MonsterWili.


Måga fina hanar med i bästa hane och återigen trodde jag att certet skulle gå till någon av dom.

Domaren var väldigt noggrann i konkurrensbedömningarna. Tog lång tid på sig och verkligen jämförde hundarna. Att hon satte Wili längst fram kom som en trevlig chock.

Cert, cacib och championat!

Det var en skön känsla men framförallt ett lugn som infann sig efteråt. Nu var han klar och behöver inte jaga fler cert.

Att han sedan blev bir gjorde ju inte saken sämre.

  

Jag hade sagt till mina päron att detta skulle bli en kort dag (så fel man kan ha) så de kom precis när bedömningen var klar för att lämna Moja.

Inte helt enkelt att hitta varandra när det tydligen fanns ett gäng med parkeringar och ingångar...men till slut fick Wili sin belöning, en Moj i löp.

  

Det blev en lång väntan på finalerna eftersom basenjis gick först i rasringen men arrangörerna gjorde ett proffsigt jobb med att få finalerna att flyta på.

Det var ganska många hundar med i grupp 5 och några som speciellt utmärkte sig, trots de så tittade domaren noga på Wili så lite hopp hade jag när vi sprang in i finalringen. Wili skötte sig utmärkt i den stora ringen och sprang som bara den.

    

Snabbt plockade domaren ut de 5 han tyckte bäst om och vi var med! Fick springa fram och tillbaka innan han placerade oss. Vem som skulle vinna hade jag redan listat ut, nämligen faraohunden och även att västgötaspetsen skulle hamna före stod klart. Jag hade rätt och vi blev 4a! Jätte kul att få visa sin hund inför alla domare och att all väntan va mödan värd.

  


Tack för alla grattis!!


 
 
Mia Löwbeer

Mia Löwbeer

8 november 2010 13:26

Stort GRATTIS till championatet och BIR och grupplacering!

Ses vi på Stora Stockholm?
Häls Mia och Yularaligan

http://www.yulara.se

realdogsdontbark

8 november 2010 18:17

Tack!
Klart vi ses i sthlm. Ska även sitta i montern :)

 
Monica Massih

Monica Massih

8 november 2010 16:15

Jättegrattis till storslam i helgen. Nu gäller det, Stora Stockholm here you come? eller hur. Ett poäng till toppen:-))

Hälsningar
Monica och gänget i V-ås

http://www.yulara.se

realdogsdontbark

8 november 2010 18:18

Tack! Vi kämpar in i det sista.Ett ynka poäng...

 
Noel Baaser

Noel Baaser

8 november 2010 16:27

Congrats to your new Champion! Very well done!
BOB + BOG-4 - great!
Papa Echo sends also greetings to his pretty son! Go on!
Noel
Mutabaruga Basenjis

http://www.mutabaruga.de

realdogsdontbark

8 november 2010 18:20

Thank you Noel!
Like father, like son :-)

 
Sandra

Sandra

8 november 2010 21:35

STORT grattis till BIR och Championatet! För att inte tala om BIG 4:a! Perfekt sätt att avsluta certjakten på :) Snyggt jobbat! Nu håller vi tummarna att vår lilla Yra kan få komma igång i juniorklassen på riktigt på Stora Sthlm, vi ses förmodligen där :)

http://devackra.com

 
Ingen bild

Nina

11 november 2010 20:27

Jättegrattis till finfina placeringar och framförallt till championatet!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av realdogsdontbark - 12 oktober 2017 19:47

För ett tag sedan vann jag en Dogbox. Boxen kom idag. Den innehöll godis, dentalstix, bajspåsar, paté, tre leksaker och två ben. Benen var snabbt uppätna av Moj och Wili. ...

Av realdogsdontbark - 8 oktober 2017 13:22


Hur mår Wili kanske någon undrar?   Jag uppfattar det som att han mår ganska bra nu när han äter smärtstillande. Det har han gjort i 40 dagar nu. Första gången jag var hos veterinären för att få det utskrivet så undrade hon om hon skulle skriva u...

Av realdogsdontbark - 24 september 2017 18:35

Igår var vi på Kanis för sista släppet för i år. Det var ett tag sedan vi var där eftersom sommaren spenderades i söder. Moja har inte sprungit alls i år. Jag hade med mig släpphjälp (husse) för att kunna ta bilder. Jag ville ha bilder på Wilis allra...

Av realdogsdontbark - 16 september 2017 19:25


Idag var det dags för årets sista LC, denna gång på hemmaplan. Uno var taggad som vanligt och han visste precis vad vi skulle göra där eftersom det var på samma ställe som förra året. Tyvärr var han själv så det blev mer som en träning.  Banan var ...

Av realdogsdontbark - 12 september 2017 11:27


Nu är jaktsäsongen inledd i Norrbotten. Detta har Uno tagit till sig. Han är ju trots allt jakthund säger han. Vi gick på gångvägen helt lugnt när Uno gjorde ett jakthopp, så som han gör när han hör något. Ingen av oss andra fyra hörde eller såg n...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards