realdogsdontbark

Alla inlägg den 10 mars 2016

Av realdogsdontbark - 10 mars 2016 12:27

 


Laserkvinnan lämnade just huset. Först ut var Moja som behövde en genomgång efter helgens bravader. Moja tyckte att äntligen var det hennes tur och godis fick hon också. Hon charmade laserkvinnan ordentligt och ville inte lämna hennes sida när behandlingen var över. Moja fick genomgång av hela kroppen och var riktigt trött i halsmusklerna av 5timmarsturen. Hon var väl stel lite överallt men inget som behöver ses över fler gånger. Det jag ska hålla koll på är höger bak som hon gärna lägger över på vänster ländrygg. Det kommer bli massage där samt stretcha halsen. Hon ska också ha halskrage på sig ute för att behålla värmen om halsen. 

Sen tog laserkvinnan en titt på Uno. Hon blev helt paff, vilken förvandling! Nu är han en helt annan hund och knäna är helt stabila. Uno har lagt all kraft på att bygga ryggmuskler och då har bakbensmusklerna inte kommit i samma takt eftersom allt har gått åt till ryggen. Det han behöver nu är lite vila så att kroppen återhämtar sig och får kraft till att bygga bakbensmuskler. 

Näst på tur var Wili. Eftersom han är väldigt mjuk och fin i musklerna så luras jag som ägare om hans tillstånd. Bara av att titta på honom så sa hon att denna hunden kommer att få ledproblem. Jag berättade att hans fina steg har ändrats med åren och hon rekommenderade att fortsätta ge honom grönläppad mussla och även lite andra ledsmörjningsörter. Hon hittade direkt att han har en broskbildning vid manken. Troligtvis har han råkat ut för något, eventuellt i samband med älgsparken, och det är därför som han bildat så mycket hud däromkring.  Hon kunde också känna att han var väldigt stram i musklerna på insidan på höger bak, alltså där älgsparken är. 

Hon gjorde inget med honom idag för att hans behandling kommer att ta 1-1,5 tim och han kommer att behöva gå ett tag därefter för att känna igenom sin kropp. Vi planerade att ta itu med honom om två veckor. Hon trodde att huden runt halsen kommer att stramas åt, steget förbättras och att älgsparkssviterna kommer att försvinna, men det kan ta lite tid. Under tiden så ska han träna som vanligt. Mycket viktigt att han håller igång så att inte hans mjukhet i musklerna försvinner. 

Det ska bli spännande att se hans förvandling...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards