realdogsdontbark

Alla inlägg under oktober 2015

Av realdogsdontbark - 18 oktober 2015 16:50

Vi gjorde ett besök på skjutfältet idag. Det var vindstilla och varmt.

I slutet hade jag lite godis kvar så då blev det bergsbestigning.

Av realdogsdontbark - 16 oktober 2015 12:08

Uno fick ett märgben och för det blev han så här glad.




  Efter ett tag började han skälla och jag gick ut. Då hade han lyckats kasta ut benet på uppfarten. 

Trollen fick fredagsmys inne med tandben.


Av realdogsdontbark - 13 oktober 2015 12:20

På förmiddagen blev jag stoppad av två killar som hade hittat en skadad trutunge. Dom var inte så bra på engelska men vad jag förstod så hade fågeln legat på vägen över dammen och dom hade flyttat på den intill vägen. Fågeln låg med båda benen sträckta bakåt och reagerade inte nämnvärt på omgivningen. Jag sa till den ena killen att inte klappa på den för att minska stressen. Först ringde jag Erik som fick komma dit med hundbur och filt. När han kommit dit ringde jag veterinären i stan för att höra om dom hade någon lista på personer som tog hand om skadat vilt. Det hade dom inte utan hänvisade till länsstyrelsen. Då ringde jag dit och fick ett nummer till viltakuten i Boden. Viltakuten konstaterade över telefon att fågeln antagligen inte hade så långt kvar. Vi fick rådet att antingen lämna den där och låta den dö eller avliva den själva. Eftersom det var vår plan hela tiden så tog Erik upp den i filten och åkte med den till skogen där den fick avsluta sitt korta liv. Wili tyckte att vi kunde tagit med den hem. Moj tyckte att hon absolut behövde åka med i bilen, trots att promenaden knappt börjat och Uno fattade inte att det var ett djur förrän vi varit på plats i typ 15 min.

Vila i frid Måzart.

Av realdogsdontbark - 11 oktober 2015 19:03

Man har då aldrig tråkigt med en clown i huset. Ikväll bestämde han sig för att äta sin mat så här.

Av realdogsdontbark - 11 oktober 2015 15:30

Wili tog sitt höstbad i sjön vid stugan förra helgen. Uno fick sitt bad idag efter att ha rullat sig i vad jag gissar var fiskrens. Det luktade fiskekörka i bilen på väg hem.


Han fick nöja sig med ett halvkroppsbad och efteråt vad det den obligatoriska torkningen.


  Även selen luktade fan så dom fick sig också varsitt bad. 


Nu är det bara Mojas bad kvar och det kommer efter att hon löpt klart.

Av realdogsdontbark - 10 oktober 2015 17:16

För att vara tysta hundar så är hon väldigt bra på att tjata den där Moj. Hon tycker att klockan är matdags och vid minsta lilla rörelse från min sida så springer hon till köket. Nu är hon hungrig, sur och fet = snart dags för löp.

Av realdogsdontbark - 6 oktober 2015 18:59

Igår åkte vi till stugan. Det var sol men kallt och inte många grader inne innan kaminen hade fått jobba en stund.

   

Trollen tyckte det var för kallt ute och dom ville inte lämna kaminens värme. Det ville däremot Uno och han fick ta en tur till ön. Där jagade han sork i en timme och tog ön runt 3 varv. Jag tror aldrig att han fick någon men lycklig var han och skulle antagligen ha jagat än om han fick. Han tog nästan inte ett enda vanligt steg utan hoppade mest.

               

På kvällen var han ruggigt stel och dötrött. Det är jobbigt att hoppa i en timma.


Det var helt stjärnklart och massa norrsken så efter  kvällsrundan gick vi ut på bryggan för att kolla in himlen. Wili hade ingen lust att vara där utan ville gå in. Han pep lite och drog mot land. Plötsligt backade han och råkade komma med en baktass utanför bryggan. Vips så låg han i sjön. Som tur var hade han fleecetäcke på sig och det tog den mesta vätan. Han fick sin vilja igenom och fick gå in och torka.


Idag var det ännu kallare men också lite finare väder.

   

Nu fick även trollen följa med till ön. Uno hade samma aktivitet som gårdagen och träningsvärken hindrade honom inte. Wili var inte det minsta intresserad av sorkjakt och Moj letade lite ibland. 

                           

På förmiddagen hade jag lagt tre viltspår och det blev den sista aktiviteten innan vi åkte hem. Nu har vi dessutom nya klövar eftersom älgjakten drog igång för ett tag sen. Uno gjorde sitt bästa för att älgkalven skulle fortsätta att leka.


 


Av realdogsdontbark - 4 oktober 2015 09:34

Uno har begärt sovmorgon. Det var tydligen jobbigt att vara i storstan igår.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards