realdogsdontbark

Alla inlägg den 24 januari 2015

Av realdogsdontbark - 24 januari 2015 16:49

Årets första utställning är nu avklarad. Jag anmälde Wili i sista stund bara för att han tycker det är så roligt. Vi hade sällskap av mästerfotografen Ola. Utställningen var på travet och för en gångs skull så var det inte så trångt. Hade med buren för att testa om Uno kunde tänka sig att vara där tillsammans med Wili. Domare var Gunnar Norlin, samma som förra gången.

 

Först ut var Uno. Vi har inte direkt tränat sedan förra gången så jag kunde ha några krav. Han flyttade nåt ben under hanteringen men klart godkänt. Sprang bra trots avsaknaden av matta. Fokuserad på mig. Fick samma kritik som sist och jag var nöjd eftersom han gick omkring med öronen slickade bakåt innan han skulle in i ringen.

             

Innan det var Wilis tur så fick dom chilla i buren. Gick bra först men sen insåg Uno att detta inte var träning och då började han skälla ut mig. Då tröttnade Wili på honom och gjorde en Moja, dvs sa till honom snabbt och ordentligt. Sen var Uno tyst hela tiden och kunde slappna av utan problem.

 

Peptalk. 

 


Wili tyckte det var fruktansvärt kul att få vara med och han skulle bra in i ringen hela tiden. Skötte sig som alltid utmärkt. Försökte få honom att sakta ner i svängarna då det var halt men det var svårt att få honom att bromsa och givetvis halkade han till lite. Han fick bra kritik och ville nog stanna kvar i ringen hela dan om han fick.

     


I finalen jobbade båda domarna ihop. Uno var lite trött och ofokuserad i finalen. Han ville inte ha fram öronen utan skulle ha koll på allt runt om. Sprang bra. Blev uttagen i första gallringen men när de fyra placerade skulle tas ut så åkte vi ut.

       

Wili var nästan överlddad till finalen. Nu tog han det lite lugnare när han sprang. Vips så var det bara två kvar och Wille vann. Han blev helt exalterad över benet som han vann. Alltid lika roligt att ställa honom och se hur mycket han älskar det.

     

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards