realdogsdontbark

Alla inlägg under maj 2010

Av realdogsdontbark - 20 maj 2010 16:25

Idag var det premiär för årets första timmar på stranden:)

Efter att inhandlat sololja så var jag redo att steka. Vi var på hundbade vid Aldersjön, heeelt ensamma! Perfekt. På andra sidan låg det fler folk och de flesta badade. Det var faktiskt riktigt skönt i vattnet. Hade det inte varit fullt med fiskar så hade även jag badat, nu blev det bara benen som svalkades. I 3 tim stannade vi. Wili höll på att greja nästan hela tiden. Badade, grävde, bet på pinnar, busade, spanade osv. Han är helt slut nu. Moja låg mest och tog det lugnt. Ibland i solen, ibland i skuggan.

    

Det här var det närmsta Moj kom vattnet.

  

Wili däremot apporterade pinnar, simmade och hämtade dom. Ibland gick han ner och ställde sig i vattnet och bara stog där. Svalt och skönt.

Efter bad ska man torkas.

   

Ryggan hänger myrsäkert.

        


Riktigt stora fiskar vaktade sitt revir.

    

Jag hade en nära-fisken-upplevelse med abborarna. Dom stod helt stilla, la huvet lite på sne, vinklade upp ögonen och tittade på mig. Jätte länge. Man riktigt såg att de tänkte så de knakade. Kanske inte ska äta fisk heller...

Av realdogsdontbark - 18 maj 2010 20:58

Fick fina bilder som Kiiras familj tog när vi tränade i sandgropen. TACK!

  Pepptalk         

Av realdogsdontbark - 17 maj 2010 17:37

  

Hundarna är helt slut idag! Om det beror på gårdagens träning eller värmen vet jag inte, antagligen både och. De flåsar som bara den när vi är ute och går. Varmt!

  

Ändå så blåser det lite idag, ljumna vindar iofs men ändå skönt.

Wili är ingen värmedyrkare, han är känslig. När vi kommer hem efter prommis slänger han sig på golvet för att svalka sig.

  

Han får på sig sin älskade kylduk. Där ligger han och flämtar ett tag och jag brukar kyla ljumskarna så han fortare ska coola ner.

  

Tom Moj va så varm idag efter prommisen att hon la sig på golvet. Hon är inte lika känslig som Wili och återhämtar sig snabbare.

  

På kvällarna är det åska. Perfekt med regn på natten. Poff så var gräset grönt och bladen ute. Såg även mygg igår...mindre bra.

Så va gör man när det är så varmt ute att hundarna strejkar,pengarna är slut, skafferiet tomt, jo bakar såklart! Frallor blev det så nu kan jag äta kvällsmat också:)

  


Av realdogsdontbark - 16 maj 2010 22:00

Dagen efter utställningen känns...

Så här ser jag ut:

  Aj,aj. Blir till att sola resten av kroppen nu.

Här kommer några fler bilder från gårdagen som Ola tagit och jag snott.

  Visst ser domaren nöjd ut ;)     Så här trött kan man bli efter en dag i solen.  

Idag fick jag ett nytt påhitt, nämligen att dra ihop till en sandgropsträning. Sagt och gjort och hux flux var mina troll, Nikki och Kiira på plats. Satte ihop 2 långlinor med en påse om trasa och Peter fick fungera som vinsch. Idag blev det backträning, 2 ggr var fick dom springa. Alla sprang bra. Mina hade munkorg och Wili fixade det idag! Efteråt släppte vi dom (inte Moja) nere i gropen och de fick springa av sig lite till. Sedan kunde man snacka om trötta hundar :)


   

Denna backen sprang dom i. Även de tvåbenta fick bra motion.

  Nikki på väg upp.   Kiira nästan framme.   Wili trött men glad busar i gropen.  

Kiira får lite uppfostran av morsan.

    Det gick åt mkt vatten i värmen. 

En trött Kiira 

Av realdogsdontbark - 15 maj 2010 19:40

Hur svårt kan det vara att köra till Piteås utställning? Skyltat från E4a stod det, och det var det oxå. Men så var det en annan utställ i närheten...även den skyltad från samma ställe. Gissa vart vi hamna...Insåg misstaget och for iväg för att hitta rätt ställe, och det gjorde vi. Då var vår hejarklack redan på plats, Nikki med stor och lillhusse. Slog oss ner vid ringen och njöt av vädret, sol och ca 25 grader, vilket kändes efter några timmar i linne...

Wili gick i unghundsklassen tillsammans med en till basenji från Boden. Han var faktiskt lite seg av värmen men skötte sig fint. Fick ck och cert!! Yes!! De andra hanarna fick endast hp, likaså tiken. BIRet var fixat och domaren var mkt nöjd, vi med! Nu var det bara att sätta sig och vänta på finalerna. Vi väntade och väntade...Efter kl 16 satte de igång. Efter kl 17 var det vår tur. Jag hade köpt en korv för att han skulle bli extra triggad och det funkade. Wili skötte sig bättre i finalen än i rasen men vad hjälper det när domaren inte kollar. Hur som helst är jag väldigt nöjd med dagen och  med hunden. Tack till min hejarklack och fotografer! Kommer sakna er nästa helg.

        

Av realdogsdontbark - 13 maj 2010 17:38

Idag har här varit strålande sol med sommarvärme!! Det togs tillvara på genom en utflykt till Paglaberget. Där blev det lunch och solning. Moja låg och sola mest hela tiden medans Wili skulle undersöka ALLT. Lite bilder från dagen.

Utsikten, Boden.

   

Lunch

Såg flera nyckelpigor

        Wili ville oxå fika   Moja vädrar

Wili höll utkik så inga björnar kom och tog oss

      

Av realdogsdontbark - 11 maj 2010 19:01

...bäddar med en basenji i vägen.

Det fick jag lära mig idag. Inte helt enkelt, men det går. Han flyttade sig inte en enda gång under tiden som bäddningen pågick.

 

Precis påbörjat. Det ligger nåt i vägen... 

- Hey, va glor du på?? Aldrig sett en hund i sängen nån gång eller?

Hjäper till, eller kanske inte.

Testar så att bäddningen blev godkänd.

Täcket på plats.

Färdig!              

Av realdogsdontbark - 9 maj 2010 12:20

Kl 10 var vi på plats på lekplatsen vid kyrkan. Ett utmärkt ställe att träna hund på. Finns en stor gräsplan, en grusgång, bord, hinder mm.

Nikki med familj dök också upp och efter lite fika så satte vi igång och tränade lite. Tanken var att träna utställning med Wili men han hade andra tankar idag som bestod av Nikki...Koncentrationen var gravt störd, men ibland kom den tillbaka.

Moja tränade utställning men även lite agility på lekplatsen.

Jag tränade lite utställning med Nikki, som tyckte att jag var löjlig och bara ville äta sitt grisöra i fred. Försökte övertala husse att de kommer gå sååå mkt bättre om han ställer henne själv på specialen.

I 2 tim var vi där och tränade, prata hund och drack kaffe. Mkt trevligt.

Jag hade med kameran men glömde av den...Tog ett kort.

  Ibland får man träna på att vara bunden.   Hundarna fick med sig hem varsitt grisöra.  

- Tack Ola!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards