realdogsdontbark

Alla inlägg den 19 september 2015

Av realdogsdontbark - 19 september 2015 21:57

Dagen inleddes med sol och licenslopp. Det var Unos första licenslopp och han var laddad till 1000. Han fick springa ihop med en galgotik som var en dag yngre än han själv. Detta var också hennes första lopp. I starten hade han full koll på tiken men väl iväg några meter så insåg han vad det handlade om. Banan var ca 850 m och loppet såg fint ut och hundarna var jämna. Godkända båda två.

         


Sen började tävlingen. 6 basenjis startade. Wili sprang ihop med Piluren och matte hade inga höga förväntningar på gammelgubben. Loppet såg jämnt och fint ut men plötsligt stod wili på öronen och gjorde en kullerbytta. Han var snabbt upp igen och var ikapp direkt. Efteråt grejade han med mynkorgen en aning och jag trodde att den åkt på sned i fallet men den satt som den skulle. Hunden var fräsch efter loppet och det var det viktigaste. 150 p fick han. Det var ändå ganska jämnt första rundan men eftersom en hund blev diskad så fick wili springa själv i andra loppet.

     

Fotograf är Irene Holmlund.


Efter lunch var det dags för licenslopp igen och Uno skulle springa ihop med samma hund. När det var deras tur dog batteriet i maskinen och arrangörerna fick åka och köpa ett nytt. Det hade även börjat regna men Uno var återigen på hugget. Banan var nu åt andra hållet och denna gång sprang han ännu lite bättre och blev godkänd. Nu krävs bara ett till licenslopp efter att han fyllt 18 månader för att också Uno ska få tävla. 


Wilis andra lopp såg fint ut utan vurpor eller krångel. Dock så var han väldigt trött och det märktes att han inte hade någon annan hund som drog igång honom lite extra.
Det visade sig att han fick bättre poäng denna gång och slutade på 4e plats med 309 p.

Wili ville inte lämna 4e platsen och jag fick dra honom därifrån.

Efter tävlingen åkte vi till Umeå för att sova över. Det är inga jättelivade hundar som har intagit hotellrummet.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards