realdogsdontbark

Alla inlägg under juli 2015

Av realdogsdontbark - 13 juli 2015 20:19

Idag var det växlande sol och moln vilket passade bra för trädgårdshäng. Uno har haft en riktig tröttdag idag. Han var väldigt stilla ute och det är ovanligt.


Efter fem timmar tyckte jag att nu var det dags att gå ut en sväng. Då låg alla djuren inne och sov. Det blev en långlinepromenad och Uno undrade varför man skulle hålla sig på vägen när man kunde vara i diket och blåsa bubblor?


  Sen åkte vi till Svartsjön för att bada av lerbenen. Då satt det två och gnällde i bilen. Gnället gällde inte att dom ville vara med utan att dom absolut inte ville vara med.


  Nu är det återigen döda hundar i soffan.

Av realdogsdontbark - 12 juli 2015 21:45

Unos nya hobby är att jaga fjärilar. Behöver väl inte nödvändigtvis vara just fjärilar utan mal och annat bevingat går också bra. Han är riktigt duktig och vinner oftast matchen. 


 

Av realdogsdontbark - 10 juli 2015 17:51

På eftermiddan åkte vi till ett berg för att cacha. Alla var indränkta i myggmedel. Först var det upp,upp,upp. Över stenfält och mossa. Moja var verkligen på språng. Hon trodde vi var ute och jagade.


När vi kommit upp på toppen gick vi över till andra sidan. Där kollade vi på utsikten. Man såg Lule. Vi var inte direkt ensamma. En miljard mygg och flugor ville kalasa men hundarna klarade sig undan pga myggmedel. 



 
  Vi bestämde oss för att inte dricka kaffe där utan gick nedåt istället. Vi gick nu till en skoterstuga vid början av berget. Där blev det en paus undan myggen innan vi gick tillbaka till bilen. Vi var ute i 1 tim och 45 min.

Av realdogsdontbark - 9 juli 2015 16:40

Idag gick jag till sandgropen, tog 40 min. Husse kom dit med bilen. Uno fick vila lite medans trollen körde backträning i helvetesbacken. Wili var alldeles vild för att det var så roligt men sista svängen blev han så slut att han var tvungen att pausa mitt i backen. Moja tyckte också det var skoj.

Sen var det Unos tur att träna. Jag hade gjort en trasa av påsar som fästes vid långlinan som husse gick iväg med. Jag höll i hunden och släppte när trasan började röra sig. Han drog iväg som ett skott. Tillbaka ruskade jag på godispåsen och hoppade omkring. Svinkul träning tyckte Uno som fick köra några omgångar. Backarna får han vänta med till nästa år.


 
 

Av realdogsdontbark - 5 juli 2015 21:17

Svenska vinthundsklubben hade utställning i Råneå idag. Den gick mitt inne i centrala Råne. Vädret var växlande sol och moln hela dagen och det blåste lite, perfekt Unoväder. Domare var Per Lundström.


Ringen lutade en del och det märktes när jag ställde upp honom. Uno var på bra humör även idag. Han stod still vid hantering förutom när Per pillade lite på frambenet. Domaren var noga och kände igenom honom ordentligt. Uno hade köttbullsfokus och Per lånade en bulle för att riktigt kunna se hans uttryck. Han sa flera gånger under bedömningen att han tyckte han var väldigt fin. "Du som redan är så här fin, hur ska du då bli när du blir stor" var bland annat något han sa till Uno. Uno blev BIR med sitt fjärde cert. Jag var mer än nöjd med tanke på att många hundar fick VG.

 


    


Efter bedömningen tog Uno en tupplur i buren.




 

Därefter gick vi stranpromenaden längst med Råneälv. 




Vi åkte iväg och åt pizza och sen blev det lång väntan till finalen då domaren i den andra ringen tog lååång tid på sig. Det blev lite bus och solande.

       

Till slut blev det final. Samma domare. Uno var duktig även här. Möjligen lite loj och trött men det var vi nog båda två. Slutade som BIS 4a junior och fick med oss en hink från Royal Canin med lite smått och gott i.


   

Av realdogsdontbark - 4 juli 2015 19:12

Idag var det internationell utställning i Pite. Det regnade hela vägen till Pite men sen avtog det och höll sig borta resten av dagen. Vädret var ibland kallt och ibland varmt. Uno gick bland de sista så vi var där vid 11.30 Hittade en parkeringsplats  precis brevid ringen så jag behövde inte packa ur nåt. Moja var med som sällskap.

Innan bedömningen blev det bus med syrran Tipi och Citrus. Sen busade han även med sin favoritbasenji Silja innan matte tyckte att Uno behövde vila lite.


Domare var Sanch Pedro Delerue från Portugal. Uno var alert i ringen och han stod still vid hantering trots räknande av tänder. Uttryck var inga problem idag och sprang bra. BIR med cert.


Tack till Angelique för fotandet och hjälp med träning!

           

I väntan på finalen fick Moj sola lite. Det blev lite varmare emellanåt så Uno fick ha burfläkten. Han vilade bra i bilen.


Uno var inte så trött i finalen som han brukar vara. Han skötte sig bra vid förhandsgranskningen. Jag fick kämpa lite vid ett tillfälle då vi stod vid en äcklig fläck där han vägrade att stå men annars stod han still. När vi sprang in i ringen så var han lite lite loj men ställde upp sig fint. Vi åkte ut direkt.


Imorgon är det påt igen.

Av realdogsdontbark - 3 juli 2015 17:24

Eftersom det skulle vara halvtaskigt väder hemma idag så tog vi en roadtripp till Byske. Där skulle det vara sol och moln och regn efter 12 enligt vädret och det stämde förutom att det inte regnade. Ca 28 grader.


Uno somnade lite diskret på vägen dit.


Först stannade vi på campingen och kollade in hundduschen. Det var snabbt avklarat enligt Moj.


Därefter promenerade vi ut på piren.


Stod vi still mer än 1 min så låg Moj ner. Det var likadant hela dan. Bäst att spara på krafterna i värmen, något som Uno inte förstått än.


På väg tillbaka stannade vi på hundbadet. Det var hyfsat kallt i älven.


Moja tyckte att detta var väldigt onödigt och höll sig långt från vattnet. Hon gnällde lite också så att vi verkligen skulle fatta att hon inte ville bada.

Uno däremot tycker att vatten är döfränt. Han älskar att blåsa bubblor under ytan och när det kom vågor skulle han bita dom.

 
 
 


Sen åkte vi in till centrum och gick en runda. Hittade ett utegym och tränade lite med hundarna.


Laxbron. Den gungade rejält när man gick över.


Vid lunchdags var det trångt i skuggan.


Efter lunchen gick vi till fiskemuseet. Husse hade tänkt att kolla runt men kunde inte betala inträde eftersom dom bara tog kontanter. Vid det här laget var Uno helt slut men vägrade att ligga och vila. Istället körde han damprycket.



Kl 14.30 åkte vi hem och det var varmt i bilen trots burfläktar och nedvevade fönster. Uno blötte jag dessutom ner. Vi mötte regnet på vägen och då blev det svalare.

Av realdogsdontbark - 1 juli 2015 21:11

Idag var det dags för basenjipromenad vid älven. Försökte göra det så myggfritt som möjligt. Vi var 4 ägare, 9 basenjis och så Uno. Först gick vi en runda och sen lite fika. Oturligt nog sköts det på skjutbanan och Camillas hundar gillade det inte. Dom kommer från Sala och är inte vana vid militärstäder. I övrigt var det en lugn tillställning och hundarna kom bra överens.


Efteråt följde Bassi med oss hem för att busa med Uno. Och som dom busade!

     

Hundspråk. Det märktes att Bassi bestämde men utan något gruff. 

           

Jag har aldrig sett Uno flåsa så mycket innan.

   

Bassi tog uppehåll i leken och slutade helt bry sig om den skällande hunden som gjorde allt han kunde för att få igång buset igen.

                 

Det märktes att dom två trivdes i varandras sällskap. Bassi är otroligt snäll och tålmodig. Dom turades om att bli jagad och hade samma sätt att leka. Uno är nu lycklig över att äntligen hittat någon som gillar att springa.


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards