realdogsdontbark

Alla inlägg den 18 juli 2015

Lc

Av realdogsdontbark - 18 juli 2015 18:16

Äntligen har det börjats med lcträningar i Boden!!! Idag var vi på plats och i början var det varmt men fläktade . Senare blev det mulet och perfekt springväder.


 


Alla hundarna var taggade till tusen och som tur var kunde jag låna en munkorg till Uno.

 

Först ut var Moja och Bassi. I starten så gick maskinen sönder och började skena. Hundarna sprang ändå med bra traskoll och genade halvvägs och tog trasan i mål. Det visade sig att gasknappen hade kapitulerat och vi fick leta delar i gräset som hade smitit. Som tur var hittades delarna och husse kunde meka ihop knappen och sen höll den hela träningen.


 

Wili var nästa på tur. Han lyssnade på maskinen och det märktes på så vis att dom är vana vid rundbana. Jag var inte säker på att han skulle springa rätt väg men så fick han syn på trasan när den åkte iväg och gjorde en fin start. Han sprang ett mycket fint lopp. Domaren tyckte att han sprang snabbt.

       

Detta var Unos första LC. Även han lyssnade på maskinen i starten men sprang iväg bra. Han trodde att trasan skulle gå som på rundbanan och blev väldigt förvånad i första svängen. Han sprang lite hoppigt i början och plötsligt var han ifatt trasan och när domaren då gasade på så sprang han väldigt fint resten av banan och tog svängarna bra. Uno tog trasan i målet och han reagerade inte någongång över munkorgen. Domaren var förvånad över att detta var hans första start.

       

Moja och Bassi fick en runda till eftersom deras första gång blev halv. Moja kom lite efter om vanligt men hon ger sig aldrig och trasan var visst hennes när dom kom i mål.

           

Hon vägrade att gå ifrån trasan och fick därför följa med när vi drog tillbaka banan.



Nu är det tre dödströtta troll som tar igen sig och hoppas på mera träning snart.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards