realdogsdontbark

Alla inlägg under oktober 2014

Av realdogsdontbark - 21 oktober 2014 20:59

Nu när det är snö här igen så är det förbaskat halt på vissa ställen. Speciellt på vägarna men även på gångbanan då det är dåligt sandat. Det är vanskligt att vara ute med en som drar som en dåre mot allt som är potentiellt kissbart. en som är mest i luften eller i diket eller ska busa och bromsen som inte verkar ha några ben. Än så länge har jag inte ramlat men det är nog snarare en tidsfråga. Igår åkte jag iväg för att slippa halka runt och så fick dom springa allt sig utan mitt liv som insats.

Uno får nu lära sig att inte vara i centrum. Det är hundförbud i vardagsrummet under pågående renovering. Jätte jobbigt första dagen tyckte han men nu går det bra. Ibland tröttnar han och då brukar han hämta något som han inte får ha exempelvis en sko eller en rosett. Då kommer matte direkt!

Av realdogsdontbark - 19 oktober 2014 19:33

Jag brukar hitta på lite olika sätt att ge dom mat på. Här är tre olika varianter men gömmer även maten i papperskartonger. 


 
 

När det är kallt ute så får trollen leta inne istället. Dock så slarvar dom ganska mycket och tycker att jag borde bara ge dom maten utan att krångla. 


 

Av realdogsdontbark - 18 oktober 2014 17:45

Idag var det vinthundsutställning på travet i Boden. Podenco är en såpass liten ras så dom får gå med vinthundarna. Nu är Uno 5 månader och detta var hans andra utställning. Domare i rasen var Knut Blütecher från Norge. Uno skötte sig exemplariskt. Jag var lite ofokuserad. Domaren var helt lyrisk över hunden och kommenterade hur fin han var flera gånger under bedömningen. BIR valp med HP.

     

Kolla in örat som har stenkoll på vad gubben gör där bak.

   




Sen var den långa väntan. Jag åkte och handlade mat och under tiden sov Uno i bilen. När vi kom tillbaka gick vi en sväng och busade med en flaska på ängen. Uno upptäckte även att is är halt. Snacka om Bambi.


Jag trodde att denna dagen skulle bli kort eftersom det inte var så många med men domarna var väldigt noga. Jag hade inte med någon bur eftersom han ändå inte vill vara där. En liten stund innan finalen började så lyckades han somna i min stol. 


Finalen började strax innan 16. Då hade vi varit där sedan 08.30 Uno var trött men orkade ändå fokuser. I finalen dömde Katrin Raie från Estland. Uno stod stilla vid bedömningen och han sprang bra. Jag kunde dock lotsat honom bättre. Han blev BIS 2 efter en jätte fin afghan.  Uno vann mat till Moja, två nyckelringar och en tävlingspärm. 

Av realdogsdontbark - 16 oktober 2014 18:00

Åkte upp på Långberget och där var det en del snö. La tre spår och sen gick vi en runda. Moja tyckte det var en utomordentligt dum idé att gå i snö så därför stod hon still eller skulle vända. Jag fick alltså släpa med henne i långlinan. På väg tillbaka släpade hon mig...

Spårningen gick bra. Wili spårade jättebra idag. Uno fattade bättre än igår och tyckte nu att klöven va rolig. Moja var duktig och fick spåra över kaninspår, hund och människospår. Det verkade som att alla tre spårade endast på klöven och inte blodet när det låg i snö.

   

GODIS! Då kom hon...

   

Långben.

                                     

Av realdogsdontbark - 15 oktober 2014 17:23

Passade på att lägga tre spår medans det är hyfsat snöfritt. Första gången för Uno och han fick ett pytte spår på en raksträcka. Han luktade och luktade. Tog sig sakta framåt och hittade klöven.




 

Sen var det Wilis tur. Han tyckte det var viktigare att lämna egna spår, dvs kissa på träden. Jag vet inte hur länge han irrade omkring. Ibland spårandes och ibland bara flummade. Dock så lyckades han hitta ett megaben som han inte hade något större intresse av. Till slut och med lite hjälp hittade han klöven.




Moj fick ett längre och svårare spår i mer snö. Hon var duktig och gick tillbaka till spåret så fort hon missade någonstans. Inga problem att hitta klöven och den var som alltid HENNES.


 

Av realdogsdontbark - 14 oktober 2014 17:40

Nu är Uno anmäld till valpkurs. Bättre sent än aldrig. Har inte hittat någon kurs som verkade bra förrän nu. Börjar om en månad, är i Boden och inomhus. Han kan verkligen behöva träffa andra hundar i sin egen ålder.

Av realdogsdontbark - 11 oktober 2014 15:15


Burträning. 
 

Snurra.


 
  Idag har han lärt sig att titta upp och åt sidan.

Av realdogsdontbark - 10 oktober 2014 12:48

Unos första möte med snö. Går det att äta? 


  Han gick med näsan i backen under halva promenaden.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25 26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards