realdogsdontbark

Alla inlägg den 21 maj 2011

Av realdogsdontbark - 21 maj 2011 20:12

Hämtade upp Ola och Theo på väg till Pite. En snabb kissepaus (som vanligt) i Gamelstaden innan vi var framme. Basenji gick sist idag och vi var i lagom tid så man hann träna, dricka kaffe, kissa (igen) och tjöta med annat basenjifolk.

Det var mina två + samma hane som var med i Överkalix+ två tikar från Norge.


Vädret var minst sagt växlande men under rasbedömningen var det sol och lä. Perfa basseväder med andra ord. Domaren kom från Rumänien och skickade ut första hunden med vg. Sen Wili som skötte sig fint och blev bedömd på bordet, excellent och ck. 

     Idag fick vår största konkurrent hålla sig i bakgrunden...  

Bytte till Mojsan som oxå skötte sig bra. Dock så tyckte domaren att hon behövde opereras, navelbråcket. Försökte förklara att det var vanligt på basenjis och så länge de inte har ont behöver man inte operera. Stod inget om detta i kritiken. Hon tyckte jätte mkt om hennes huvud och rörelser men hon föll på att hon var lite lång, excellent utan ck.

     

Ingen av de andra tikarna fick ck och Wili blev BIR. När jag gick in med honom igen kommenterade domaren att man inte ser hans kulor bakifrån, hon klämde lite och sa att de är ju där iaf. Sen pratade hon och garvade med sin Rumänska kollega som satt vid ringen. Stackar Wili...

 

I väntan på finalen tränades Theo några varv. Domaren satt och kollade och sa "very nice".  Hann inte träna så mkt för vi fick packa ihop och skynda med väskorna till bilen innan det började ösregna och åska. Varade ca 10 min sen blev det sol och sen nån regnskur till innan solen försvann och det började blåsa som sjutton. Svinkallt! Blåst är det värsta Wili vet...


Hade inga stora förhoppningar inför finalen eftersom Wilis motivation blåste bort. Han släpper svansen när det blåser och jag hade fullt sjå att pilla på svansen samtidigt som jag fick hålla koll på att han inte sträckte ut för mkt eller trampade runt med fram. Fick dessutom jogga under tiden vi väntade på att gå in i ringen eftersom jag frös så. 

 

I finalen sprang han fint som alltid. Och till min förvåning blev vi utplockade. Vår ärkefiende, Huskeyn blev oxå utplockad och där var det kört tänkte jag. När domaren hade bestämt resultaten gratulerade jag honom till förra helgens BIS vinst och han sa att det blir nog din tur denna gång. Precis när han sagt det blev han uppropad till 3e platsen och kvar stod Wili och en Vätgötaspets. Snacka om att jag blev paff när Wili bus blev uppropad som segraren.

Min första tanke var: helvetes jävla skit också. Jag ska nämligen jobba ef imorron... Hade liksom inte räknat med BIS final när jag la mitt schema. Som tur är har jag snälla chefer :)

     Reultaten är redan färdiga vilket märks på handlernas bristande koll på sina hundar ;)  

Vi plockade ihop snabbt som attan och åkte hem till Ola där det bjöds på pizza. Nu laddar vi inför morrondagens BIS final och hoppas på varmare väder.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards