realdogsdontbark

Alla inlägg den 22 januari 2011

Av realdogsdontbark - 22 januari 2011 19:44

Bilder tagna av Ola Bergdahl.

  Moja stod staty i ringen. Hon frös fast så här.   Domaren  letade ett tag efter juvelerna. Jag fick förklara att basenjin kan dra upp dom :)


Bilden tagen på träningen i onsdags.  

Av realdogsdontbark - 22 januari 2011 18:17

Jag "råkade" anmäla båda hundarna till en inoff på travet. Moja är för tjock egentligen men behöver träningen och Wili tog jag med bara för att han tycker det är kul.

På väg dit började bilen krångla och väl där så dog den. Detta fick bli ett senare problem men var ändå irriterande.

Jag trodde att det typ bara skulle va jag där men ack vad jag bedrog mig. Typ alla hundar i Boden var anmälda. Det var ett himla liv i lokalen innan alla hade kommit iordning.

Vi väntade och väntade och väntade lite till eftersom trollen nästan gick sist. Under tiden snackades det hund med Ola och trollen hade fullt upp med att tigga korv från serveringen och godis från allt annat folk. Många kom fram och undrade om rasen.

Efter många timmar så var det äntligen vi. Wili var först ut och han hade lite bråttom när vi skulle springa.

  Bilderna är från träningen i onsdags.  

Sen bytte jag hund. Moja skötte sig exemplariskt. Domaren drog längst med revbenen misstänkt mycket men trots det fick hon ingen kommentar om tjockleken. Sprang kanon bra och stod fint. Matte jätte nöjd.

    

Ola fick rycka in som Mojas förare i bir och bim. Domaren sa redan när vi kom att hanen skulle vinna för han rör sig helt fantastiskt men vi fick ta ett varv ändå.

Sen var det bara till att vänta lite till. Under tiden busade Wili med en Huskey tik. Tikens ägare hade haft en pojkvän i Varberg + att hon nästan köpt en hund från min vän Yammi. Världen är liten.

Så var det vår tur att äntra finalringen. Båda domarna dömde ihop. Wili skötte sig ännu bättre nu. Stod som ett ljus med öronen spetsade och krökt nacke. Sprang som bara den. Han sprang så bra att han travade till sig BISet. Den ena domaren hade visst dömt honom förut till BIS och den andra sa igen att han rör sig helt fantastiskt, en underbar hund osv. Det kom fram folk och gratulerade och påpekade att han och jag hade gjort ett bra jobb i ringen. Alltid kul att höra.

Priserna var inte dåliga. Detta är en av anledningarna till att jag anmälde, det är nästan alltid bra priser på inoff. En stor säck med Eukanuba mat, en fruktkorg, en Haglöfs undertröja för 398 kr (!), en stor flaska med galltvål, hundgodis, hundmat, presentkort på foder. Grymt bra grejer.

    

Och så var det bilen... Bambis husse Gunnar kom till undsättning med startkablar och vips så ville den rulla igen.

Tusen tack till Ola för foto, handling och sällskap.

Tusen tack till Gunnar för hjälp med bil. Ni är guld värda!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards