realdogsdontbark

Alla inlägg under mars 2011

Av realdogsdontbark - 16 mars 2011 07:28

  


Wili har skaffat himmelsäng med motivering att han vill sova som en prins.

Av realdogsdontbark - 13 mars 2011 21:08

1,5 timme gick vi i skogen. 

Och det var fullt med hackspettar. Det hackades och hackades.

Av realdogsdontbark - 13 mars 2011 15:25

The modern basenji är en ny nättidning som enligt mig är väldigt bra och läsvärd. 

Det är artiklar, annonser och smått och gott från hela världen. Pricken över iet är att Wili är med på bild eftersom han blev årets basenji. Även jag skymtas på några ställen som handler på Specialen. Moja står med på listan över årets lc basenjis.

Läs!

www.themodernbasenji.com

Av realdogsdontbark - 12 mars 2011 17:30

Jag vaknade med en dånande huvudvärk i morse och tänkte att dagen kan bara bli bättre. Tog hundarna på en prommis innan vi for till Kalix och utställningen som är öppen för hundar som blivit bir,bim, cahmpion eller tagit cert eller cacib på officiell utställ förra året. Moja var oxå kvalad men är för fet för att visas...

Dagens domare var Niklas Eriksson, ägaren till Salukin Harley som blev årets hund 2009. Tänkte att han kollar säkert mkt på rörelser och det visade sig att jag hade rätt.

  

Niklas och Harley.


Utställningen gick på kennelklubbens lokaler, en stoor källare med matta och flera rum. Det var fullt kring ringen så jag slog oss ner i kafeterian och vid ett element.

På plats fanns även Hundsports fotograf Johan Frick- Meijer. Tänkte gått dit och fotat Wili men orkade inte stå i kö så jag hoppades att han skulle ta bilder på finalen.

   Ringen. Lägg märke till prispallen ;)


Wili skötte sig bra i ringen. Den var stor och med matta. Han såg sig själv i spegeln när vi sprang in och ville kolla lite extra på snyggingen som var där. Som vanligt hade Wili lite svårt att få fäste på mattan, stödbenet fälldes ut men han sprang bra. Blev BIR.


Passade på att träna Moja i valpringen som var ledig. Hon skötte sig mkt bra och tyckte det var roligt.


I finalen togs alla BIR hundarna in. Det var några som var rikitgt fina. Wili skötte sig bra. Vi fick springa ganska många gånger, som sagt rörelser var det han framförallt kollade på men även attityd. 

Vi blev utplockade, och sen utplockade igen då det endast var 4 kvar. När Wili och en Cairnterrier återstod fick vi ta ett varv och sen gick den röda rosetten till Basenjin. Superkul! Det blev fotografering uppe på prispallen av proffsfotografen. 

  

Flera stycken kom fram efteråt och gratulerade och okända människor skulle kramas och kommentera vilken fin hund jag har. Roligt att höra.

Fodersäcken lämnade jag kvar då jag inte har en junior. Konstigt att ge sådant foder i en vuxen klass... Och jag orkade inte sälja säcken. 

  

En mkt lyckad dag och en jätte bra ordnad utställning som flöt på fint och hade stora ringar. Tack Kalix!

Av realdogsdontbark - 11 mars 2011 19:15

Imorron ska Wili visa upp sig i Kalix och idag har jag fixat inför detta. Det blev bad av trollen då det var himla längesedan de luktade rent. Moja åkte med i bara farten. Köttbullar delades i köket och vips så låg de två röhåriga 1 meter ifrån och såg sååååå snälla och söta ut. Om det lyckades? Jajamen.

  

Av realdogsdontbark - 10 mars 2011 21:05

Vi har en hund i skåpet. Den är väldigt snygg, luktar inte hund och stirrar alltid på en. Wili förstår inte riktigt vart hunden är. Under skåpet? Ja, vars är den egentligen...

Av realdogsdontbark - 8 mars 2011 12:26

  


Nu är det smått livsfarligt att gå ut. Där snön inte har smält helt är det is och med en dragandes basenji framför kan det gå illa. Än så länge (peppar, peppar) har jag stått på benen.

Sen är det snöras från taken som man får passa sig för. Nu har det varit plusgrader länge och snön lossnar. Inte så smart att gå vid husen då.

Trots detta så är det underbart att slippa frysa arsle av sig. Inga långkalsonger, ingen mössa, inga (hund) skor, ett täcke osv. Me like!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards